MAM Bröstpump

Hur fungerar MAM bröstpump?
MAM har en manuell bröstpump som är enkel att använda och lätt att sätta ihop när den ska användas. Pumpen består av fyra delar och passar ihop med MAM Easy Start Anti- colic flaskan.

Vid handtaget så sitter en liten ratt där du enkelt kan justera sugstyrkan. Om ratten vrids helt till höger, håller vakuumet i upp till tre sekunder. För att stimulera utdrivningsreflexen kan det vara bra att först ställa in en kraftigare sugstyrka för att sedan sänka den när utdrivningen kommit igång, vilket efterliknar bebisens egna sugmönster. Du kan lätt och snabbt pumpa ur bröstmjölken och ge till barnet vid ett senare tillfälle.

Tratten är lite vinklad och kan vridas runt så att du hittar ett läge som känns bekvämt. De mjuka vita kuddarna ger ett bra fäste mot bröstet när du ska pumpa ut. Håll bröstpumpen upprätt när du använder den, så att inte bröstmjölk läcker ut.

Det går även bra att skruva på MAM Storage Solution på bottendelen av MAM Easy Start Anti- colic flaskan så rinner bröstmjölken direkt ned i behållaren. Då kan du på ett smidigt och hygieniskt sätt förvara bröstmjölken tills den ska användas.

Hur rengöra?
MAM:s manuella bröstpump är enkel att använda och rengöra eftersom den endast består av fyra delar.

MAM Breast Pump är enkel att rengöra och vi rekommenderar att du av hygieniska skäl rengör pumpen noga efter varje användning och även innan första användning. Plocka enkelt isär pumpen i sina fyra beståndsdelar innan du rengör dem med en mjuk borste eller svamp. Samtliga delar kan steriliseras i kokande vatten med undantag av handtaget, vilket bäst rengörs med handdisk. Du kan diska alla delar i varmt vatten med diskmedel, alternativt lägga delarna var för sig högst upp i diskmaskinen.

När behövs egentligen en bröstpump?
Det kan vara bra att ha en bröstpump hemma för de tillfällen då du önskar att pumpa ut bröstmjölk. Det finns flera olika skäl till att du behöver pumpa ur bröstmjölk, det kan till exempel vara:

  • Att det gör för ont att amma
  • Du vill ge barnet bröstmjölk men vill eller kan inte amma
  • Om du vill låta någon annan ge barnet mat
  • För att stimulera bröstmjölksproduktionen
  • Du behöver lätta på trycket för att brösten är ömma och spända

Det finns givetvis fler skäl och det kan då vara praktiskt att använda en liten och smidig manuell bröstpump.

Senaste inläggen

Vad är kolik?

När ett litet barn skriker kommer ofta funderingar upp kring om barnet har kolik. Vad är då kolik? Kolik...

Populära inlägg

Vad är kolik?

När ett litet barn skriker kommer ofta funderingar upp kring om barnet har kolik. Vad är då kolik? Kolik...