Silikon- eller latexnapp?

Silikon är ett transparent, syntetiskt material som är lukt- och smakneutralt. Silikon är dock känsligare mot barns små vassa tänder än vad latex är. Latex är ett naturmaterial som är mer elastiskt och mer slitstarkt mot barns vassa tänder än vad silikon är. Materialet har dock en naturlig åldringsprocess, d.v.s har alltid ett bäst före- datum. Bäst före- datum står på förpackningen. Du kan även hitta produktionsdatumet på alla MAM nappar, detta finns inpräglat i nappens sköld. För latex gäller ett bäst före- datum 2 år efter produktionsdatum, men silikon har inget bäst före- datum då materialet inte åldras på samma sätt som en latexnapp. Däremot så rekommenderar vi att använda en silikonnapp inom fem år efter produktionsdatum för att säkerställa kvaliteten.

Alla MAM silikonnappar och dinappar har en extra mjuk del som kallas MAM Skin Soft. Det gör att sugdelen liknar känslan av mamma och känns mjuk och lätt för barnet att ta. I en marknadsundersökning så konstaterades det att hela 94 % av barnen tar MAM Skin Soft.  (*Market research 2010–2014, tested with 1,236 babies.)

Tänk på att en napp som barnet börjat använda, oavsett material, bör bytas ut efter ca 1-2 månaders användning eller vid minsta tecken på skada. Kontrollera och provdra alltid nappen innan du ger den till ditt barn.

Senaste inläggen

Populära inlägg

MAM nappar

Alla MAM nappar är framtagna i samråd med tandläkare och ortodontister (specialister på tandreglering), så att du som förälder...